Norsk Lutefiskmuseum
- verdens eneste
Denne oppskriften er laget i samarbeid med NettCasino.com.
Morsomme fakta om Lutefisk:
Ingredienser:
900 gram lutefisk 1-2 ss salt 115 gram smør Salt og pepper etter smak Sitronskiver, til servering Bacon i biter, stekt Brunost, revet Sennep, til servering
Lutefisksaus (valgfritt): 100 gram smør 2 ss brunt sukker sirup eller mais sirup 2 ss dijonsennep 50 gram brunost, revet
Dagen før:
Skyll lutefisken grundig i kaldt vann for å fjerne gjenværende lut. Tørk med papir.
Gni saltet jevnt over overflaten av fisken, og dekk det helt.
Legg den saltede lutefisken i en ildfast form, dekk til med plastfolie og avkjøl i minst 24 timer. Denne prosessen vil bidra til å stramme opp kjøttet og forbedre teksturen – om du ikke ønsker en skjelvende fisk.
Steking
Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
Skyll lutefisken igjen i kaldt vann for å fjerne overflødig salt. Tørk med papirhåndklær.
Smør en stor ildfast / stekeplate form med smør.
Legg lutefisken i formen, og pass på å fordele den jevnt utover.
Du kan toppelutefisken med små biter av smør om du ønsker
Dryss salt og pepper over toppen av fisken.
Dekk formen med folie og stek i forvarmet ovn i 30 minutter.
Fjern folien og fortsett å steke i ytterligere 10-15 minutter, eller til toppen er gyllenbrun og fisken er gjennomstekt.
Ta lutefisken ut av ovnen og la den hvile i 5-10 minutter før servering.
Server den bakte lutefisken varm, med stekt bacon i biter, revet brunost og sennep ved siden av / evt lutefisksaus.
For den valgfrie lutefisksausen – du finner en meget god oppskrift på lutefisksausen her.
Nyt ditt deilige lutefiskmåltid!
Copyright © All Rights Reserved Norsk Lutefiskmuseum 2013